Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Mart’ta Meclisi mi feshedecek?
Reklam
  • Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Mart’ta Meclisi mi feshedecek?

Muhalefet Cumhur İttifakı’nın “seçimleri mayıs ayına çekmesi teklifine” onay vermezse,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart’ta, anayasadaki “TBMM’yi fesih yetkisini kullanacağı” ifade ediliyor.

18 Ocak 2023 - 12:47

 

 

Haziran ayında yapılması beklenen seçimlerin ‘mevsimsel’ şartlar nedeniyle öne alınmasının gündeme gelmesi ile 14 Mayıs tarihi de konuşulmaya başlandı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, AK Parti, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim çalışmaları da hız kazandı. Partinin, “ Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesine” yönelik “ince hesap yaptığı” öğrenildi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, muhalefetin seçimler öncesindeki durumu masaya yatırıldı. Erdoğan “6’lı masanın bugüne dek 10 kez toplandığını, 11. toplantının 26 Ocak’ta yapılacağını ancak bu zirvelerden net bir sonuç alınamadığını” dile getirdi.

Erdoğan’ın, “6’lı masanın bu dağınık görüntüsü nedeniyle rüzgar AK Partiye’ye, Cumhur İttifakı’na döndü” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

FESİH YETKİSİNİ KULLANACAK

Öte yandan AK Parti, “Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesi” için de “İnce hesap” üzerinde çalışıyor. Partide, “Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması artık yavaş yavaş netleşiyor” değerlendirmesi yapılırken AK Parti’nin üzerinde çalıştığı seçim takviminin ayrıntıları da belli olmaya başladı.

Buna göre, eğer muhalefet Cumhur İttifakı’nın “Seçimleri mayıs ayına çekmesi teklifine” onay vermezse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart’ta, anayasadaki “TBMM’yi fesih yetkisini kullanacağı” belirtiliyor.

Kararın da 9 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından seçim süreci resmen başlamış olacak ve 60 günlük süre işleyecek. Söz konusu sürenin sonundaki ilk pazar günü de “Net olarak 14 Mayıs’ı işaret ediyor.”

AJANS URFA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x