CEVHERİ’NİN SAADETTEN ADAY OLMASI GÜNDEMDE
Reklam
  • Reklam

CEVHERİ'NİN SAADETTEN ADAY OLMASI GÜNDEMDE

Şanlıurfa'da bağımsız adayların karşısına benzer isimde adayların çıkması halinde oyların bölünebileceği endişesi yaşanıyor.

11 Şubat 2019 - 19:10

Fakıbaba döneminde benzer bir hadisenin yaşandığını hatırlatan eski meclis üyesi Mehmet Cafer "Fakıbaba’ya verilecek 7 bin oyu Ahmet Akbaba aldı yanlışlıkla!" dedi. Çatı adayı Sabahattin Cevheri de bu sebepten dolayı seçimlere bir parti bünyesinde gireceğini açıkladı.

Şanlıurfa'da bağımsız adayların tek çekincesinin benzer isimde rakipler olduğu bir kez daha gündeme geldi.

31 Mart yerel seçimleri için çatı adayı olduğu resmen açıklanan Sabahattin Cevheri, bağımsız olmak yerine bir partiden aday olacağını duyurdu. Cevheri'nin Saadet Partisi'nden aday olacağı iddiaları "Sağdan bir parti bünyesinde 2 milyon Urfa’lının adayı olacağım" sözleriyle güçlenirken, bağımsız adayların çekincesini Şanlıurfa Belediyesi Saadet Partisi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bağımsız adaylığı zamanında karşısına rakip olarak benzer isimde iki kişinin çıktığını ve bu nedenle Fakıbaba'nın 7 bin oy kaybettiğini belirten Cafer, "2009 yılında belediye seçimlerinde Fakıbaba saadet partisinden aday olacaktı ama YSK’nın engeli vardı meclis üyeleri Saadet Partisinden, Fakıbaba bağımsız aday olmak zorunda kaldı. AKP son anda 2 tane kim oldukları belli olmayan bağımsız aday çıkarttı, Ahmet Akbaba ve Ahmet Eşref Yalçın isimli 2 kişi. Ben ve Habib Arslan bey ile bu şahısları araştırmaya başladık Ahmet Eşref Yalçın’ın tanıdıklarını bulduk. Dr Ali Gerger beyin akrabası imiş. Ali Gerger bey devreye girdi rica ettik ve bağımsız adaylığını geri çektirdik... Diğer aday Ahmet Akbaba’ya ulaşamadık, kim olduğunu bulamadık yani sarı çizmeli mehmet ağa misali. Seçim listesinde yer aldı ve Fakıbaba’ya verilecek 7 bin oyu Ahmet Akbaba aldı yanlışlıkla... Aradan 10 yıl geçmiş ve bugüne kadar Ahmet Akbaba kimdir nerelidir gerçekten böyle bir kişi var mı yaşıyor mu bulamadık" dedi.

 

CEVHERİ: 7-8 TANE İSİM BULUNABİLİR 

Çatı adayı Cevheri de aynı sebepten dolayı aday olmayacağını açıkladı. Cevheri açıklamasında "Yarın Sabahattin Çankırılı, Sabahattin Cevdet, Sabahattin Çorumlu 7-8 tane isim bulunabilir" dedi.

Kentte benzer isimler aday olabilir endişesi ile adaylar bağımsız adaylığa sıcak bakamıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...