Çelik, EYT düzenlemesinde esnafın mağduriyetinin giderilmesini...
Reklam
  • Reklam

Çelik, EYT düzenlemesinde esnafın mağduriyetinin giderilmesini istiyor

Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Bülent Çelik, 9 bin iş gününde emekli olan esnafın EYT düzenlemesinden yararlanamadığını vurgulayarak düzenlemede esnafın mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

17 Ocak 2023 - 10:16

 

 

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde en büyük sorun prim gün sayısındaki farklılık olarak ön plana çıkıyor. Esnafın  emekli olabilmek için Bağ-Kur’a kayıt yaptırması ve 9 bin gün prim yatırması gerekiyor. Ancak esnafın yanında 4/A kapsamında sigortalı olarak çalışanlar giriş tarihlerine göre 5 binden başlayan prim gün sayısıyla emekli olabiliyor. EYT düzenlemesinde birçok esnaf grubundan vatandaş yaşını doldurmasına rağmen emekli olamıyor.

Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Bülent Çelik de esnafın mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

 

"2 MİLYON ESNAF MAĞDUR OLACAK"

Çelik, açıklamasında SSK ile Bağ-Kur arasında prim gün sayısındaki makasın kapatılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yapılacak EYT düzenlemesinde SSK ve Bağ-kur arasındaki 5000 ile 9000 gün makasının kapatılması, bu doğrultuda esnafın mağduriyetinin giderilmesi icap etmektedir. Kıymetli ve değerli büyüklerimiz, bu çok iyi bilinsin ki bir toplumun esnafı o toplumun bel kemiğidir. Gelin bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için iktidarı muhalefeti sivil toplum kuruluşları el ele vererek bu mağduriyeti giderelim. Bu  makas kapatılmadığı sürece 2 milyon esnaf mağdur olacaktır. Biz esnaflar olarak bize yapılan bu muameleyi kabul etmiyor, düzenlemenin esnaflar lehinde gereken çalışmaların yapılacağına inancımız sonsuzdur".

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...