BİR TOPLUMA LİDER OLMAK
Reklam
  • Reklam

BİR TOPLUMA LİDER OLMAK

Akçakale belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya hakkında en kapsamlı yazı...

06 Eylül 2021 - 11:09 - Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 13:58

Bu bölgede yaşayan herkes şunu çok iyi bilir ki, LİDER (Reis) olmakla, başkan olmak arasında derin bir farklılık vardır. Herkes güveneceği ve destekleyeceği bir gücün arkasından giderek, kendisini güçlü kılmak/hissetmek ister. Ancak liderin arkasından gitmek büyük sıkıntılar ve bedeller istediğinden, kimse lider vasıflı insanlarla uzun soluklu yol gitmek istemez. Çünkü menfaat üzere yol gittikleri insanlar daha cazip geldiğinden, Lider ruhlu insanlar onlara ağır gelmektedir.

Öncelikle liderlik mevkiiyle makamla olacak bir vasıf değildir. Şahsi çıkar ve menfaat üzere olan kişiler elbette ilkeli ve gelecek planlaması yapan bir siyasi liderden pek hoşlanmazlar. Bu tür insanların tek dertleri kazandıkları iktidarı nasıl çıkarları doğrultusunda kullanmak olacaktır. Menfaatleri olmadığı için gelecek için yapılan bütün yatırımları boş ve beyhude bir çaba olarak göreceklerdir.

Lider insan, kin tutmayan sorgulayıcı ve sabırlı kişiler olduğundan, toplumu manipüle ederek fitne ve fesat yaratanlara karşı metanetini korur, toplumda oluşturulmak istenen yanlış algıları muhatap bile olmayarak yoluna devam eder.

Lider, yenilikçi ve Değişime açık prensipleri ile hareket ettiğinden, eski ve köhnemiş düşünce kalıplarına karşı, daima tedbirli davranır veya itibar etmez.  Her zaman zoru seçer. Zorluklara karşı mücadele edip, topluma yeni yollar tayin eder.

Lider Her zaman mütevazidir. Kendini topluma efendi olarak değil, hizmetkar olarak görür. Yaşadığı toplumda kardeşliği, birlik ve beraberliği önde tutar. Yeri geldiğinde toplumun menfaati için kendini feda eder.

Lider her zaman kendisini değil Kadrosunu öne çıkarır. Bireylerin menfaatini değil, toplumun menfaatini esas alarak çalışırlar. Liderler büyük vizyonların, planların yaratıcısı ve uygulayıcısıdırlar.

Liderlik güç göstermek değil, İnsanları güçlendirmektir.

Lider ait olduğu toplumu veya kurumu hedefler koyarak onları bu doğrultuda yönlendiren ve arkasından sürükleyen kişidir.

Liderler Hoşgörülü, alçak gönüllü ve bilgi sahibi olması gerekir.  İnançlı, kararlı ve tutarlı olması, Örnek bir karakter teşkil etmesi ile toplumuna güven vermesi lazımdır.

Lider olan bireyde adalet duygusunun olması, insanlara karşı duyarlı olması ile çevresine İlham vermesi ve gelişim odaklı olması gerekir. Mütevazı olması, İyi bir dinleyici olması ve insanlarla iletişime açık olması gerekir.

 Lider insan yaşadığı yeri cennete çeviren kişidir.

Her şeyiyle bu topluma değer katan, toplumsal değişimin öncülüğünü yapan, değerleriyle, yol göstericiliğiyle, mütevaziliğiyle bu bölgenin Lideri (Reis) Mehmet Yalçınkaya’dır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x