Barış Pınarı Harekatı’nın 2’nci yılı Telebyad’ta...
Reklam
  • Reklam

Barış Pınarı Harekatı’nın 2’nci yılı Telebyad'ta kutlandı.

Şanlıurfa Valisi Erin, Barış Pınarı Harekatı’nın 2’nci yıl dönümünde Tel Abyad’da şehitler için düzenlenen programa katıldı. Programda mevlit okutuldu, dualar edildi.

09 Ekim 2021 - 14:27

Türkiye’nin, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye’nin kuzeyindeki YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmasının üzerinden iki yıl geçti. Harekatın 2’nci yıl dönümü münasebetiyle Tel Abyad’da Ömer Bin Hattab Camisi’nde şehitler için program düzenlendi. Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yanı sıra 7’nci Kolordu Komutanı Tümgerenal Yılmaz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Hacı Salih Abdullah ve bölgedeki görevli askeri yetkililerle vatandaşlar katıldı.

 

Programda şehitler için mevlit okutuldu, dualar edildi. Etkinlikte ayrıca Tel Abyad Müftülüğü koordinesinde eğitim verilen Kur’an kurslarında dereceye giren çocuklara başarı belgesi verildi, bisiklet hediye edildi.

Vali Erin, bölgede terör örgütlerinin işgaline son verilmesi, huzur ve güven ortamının sağlanması için gerçekleştirilen harekatta şehit düşenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

 

 

“TELABYAD HALKININ HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE YAŞADIĞI BİR ORTAM VAR BUGÜN”

Barış Pınarı Harekatı’yla Tel Abyad’ın terör örgütlerinden temizlendiğini, tahrip edilen altyapının onarıldığına değinen Vali Erin, işyerlerinin yeniden açıldığını ve ticari faaliyetlerin başladığını kaydetti. Vali Erin, şunları söyledi:

“Tüm okulların faaliyet gösterdiği, tüm çocukların eğitim öğretime devam ettiği, hastanenin onarılarak hizmete sunulduğu bir gündeyiz. Tüm yollar, içme suyu, kanalizasyon, elektrik hizmetlerinin de getirildiği, Tel Abyad halkının huzur ve güven içinde yaşadığı bir ortam var bugün. Bunun için emeği geçen herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Büyük bir fedakarlık ve hizmet anlayışıyla burada görev yapılıyor.”

 

 

ŞANLIURFA’DA 450 BİNE YAKIN SURİYELİ KARDEŞİMİZ VAR”

Tel Abyad’da iki yıl önceyle kıyaslanamayacak kadar her alanda önemli mesafe kat edildiğini ve Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmeye cezbeder hale geldiğini belirten Vali Erin, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Buradaki kardeşlerimize yardımcı olmaya, yol göstermeye devam edeceğiz. Bir taraftan da Şanlıurfa’da on yıla yakındır misafir ettiğimiz 450 bine yakın Suriyeli kardeşimiz var. Suriye’deki savaşın, karmaşanın, ölümlerin son bulması, onların da bir an önce evlerine, barklarına, topraklarına selametle dönebileceği bir ortamın oluşması için, bu yıl dönümünde ve cuma gününde Cenab-ı Allah’a dua ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...