AYRANLI KÖYÜNDE BÜYÜK MARİFET
Reklam
  • Reklam

AYRANLI KÖYÜNDE BÜYÜK MARİFET

Akçakale'ye bağlı 20 hanelik Ayranlı köyünde öğretmen ve öğrencilerin özel emek ve gayretleriyle resim sergisi açıldı.

10 Mayıs 2018 - 17:35

Akçakale'ye bağlı 20 hanelik Ayranlı köyünde okul Müdürü Mehmet saz  görsel sanatlar öğretmeni Seda Özkınacı, okul öğretmenleri ve çeşitli sınıflardaki 50 öğrenciyle birlikte ellerindeki kısıtlı imkanlarla birbirinden güzel resimler çizerek, gelen misafirlerin beğenisine sundular.

Ortaokul öğrencilerinin kendi el beceri ve imkanlarıyla yaptıkları resimler, köy okulunun bahçesinde sergilenerek görücüye çıkarıldılar.Bahçeye kurulan çadırda öğrencilerin görsel sanatlar dersinde dönem boyunca hazırlamış oldukları sulu boya resim çalışmaları, tuz seramiği çalışmaları, maske çalışmaları ve öğretmenlerin hazırlamış oldukları yağlı boya resim çalışmaları görücüye çıktı. 

Yaptıkları çalışmaları yetersiz bulduklarını ifade eden öğrenciler, okullarındaki kısıtlı imkanların desteklenmesi halinde, daha güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade ettiler. Ayranlı ortaokulu örgencileri yetkililerden özellikle resim yapabilecekleri ve çalışmalarını saklayabilecekleri resim atölyesi istediler. Öğrenciler ayrıca heykeltıraş ve ebru sanatının eğitimini almak istediklerini de sözlerine eklediler.

 Bu konuda Ak parti Akçakale ilçe başkanı İbrahim Yıldık’ın katılım gösterdiği resim sergisinde öğrencilere, Şanlıurfa büyükşehir belediyesinin resim sergi salonunda resim sanatlarını sergilemeleri için gerekli çalışmaların başlatılacağının sözünü verdi.

Başkan yıldık yaptığı açıklamada; “ Bir köy okulumuzun kendi kıt imkanlarıyla bu kadar güzel bir resim sergisini açması eğitimimizde umut verici bir gelişmedir. Bu çocuklarımıza yapacağımız her türlü katkı geleceğimize yapacağımız bir yatırım olacaktır. Ben buradan bu çocuklarımızın resimlerini Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanımızla görüşerek büyükşehir belediyemizin resim salonunda açılması için gerekli görüşmeleri yapacağım. Bu sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum.” Dedi.

Öğrenci ve öğretmen resimlerinin sergilendiği çadırda, 25 kız ve 25 erkek öğrencinin resimleri sergilendi. Bunun yanı sıra 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anma köşesi için çok sayıda fotoğraf ve o günün simgesi haline gelen Ömer Halis Demir’in yağlı boya portre çalışması da sergilenen resimler arasında yer aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.