AŞİRET REİSİ’NİN OĞLUNDAN KILIÇ GİBİ SÖZLER
Reklam
  • Reklam

AŞİRET REİSİ'NİN OĞLUNDAN KILIÇ GİBİ SÖZLER

Aşiretçiliğin yaygın olarak yaşandığı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Bin-i Muhammed Aşiretine bağlı Gacar aşiretine mensup aşiret reisinin oğlundan bölge’de yaşanan olumsuz olaylara karşı tepki geldi.

07 Mart 2018 - 14:36 - Güncelleme: 07 Mart 2018 - 14:42

Sosyal medya hesabından Bölge’de yaşanan olumsuz Aşiretsel olaylara karşı  tepki gösteren Bin-i Muhammed Aşiretine bağlı Gacar aşireti reisi Hac Eyyüp Büyükaslan’ın oğlu Orhan Büyükaslan,; “Taziye yemekleri için bir araya gelen kanaat önderleri keşke telefon dolandırıcıları arasında çıkan kavgaların değil, aşireti kardeşleri bile bağlamayacağını ifade edip, bunu uygulamaya koymaları gerekir. Yaptıkları rezillik yetmiyormuş gibi, bide kavgalarına karışıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Bölge’de yaşanan bazı Aşiret davalarına karşı tepki gösteren Büyükaslan; “ Aşiret reisler ve kanaat önderlerinin bir araya gelerek, bu Aşiretler arası kavgaları bitirmeleri, olayı gerçekleştiren şahısların Adalet önünde şahsi olarak yargılanmalarını ve bu olayların Ailelere ve akrabalara yansımaması gerektiğini vurgulayarak karışacaklarsa bile bunu sulh için yapmalıdırlar ”dedi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x