Akçakale’nin Gururu büyük başarılara imza atıyor.
Reklam
  • Reklam

Akçakale’nin Gururu büyük başarılara imza atıyor.

Arapça alanında birçok başarıya imza atan Akçakale’nin yetiştirdiği İÜ Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şaban, Türkiye’de ilk defa yayınlanacak olan Istanbul Journal of Arabic Studies (ISTANBULJAS)’ un baş editörlüğünü yapacak.

20 Nisan 2019 - 11:36

Türkiye’nin ilk Arapça Araştırmaları Dergisi: Istanbul Journal of Arabic Studies (ISTANBULJAS)’ un baş editörlüğünü yapacak olan İÜ Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şaban Akçakale’nin gururu olmaya devam ediyor.

Yayın hayatına 2018'de başlayan ISTANBULJAS, İstanbul Üniversitesi'ne mensup bir grup akademisyen tarafından uluslararası hakemli olarak Çift-Kör Hakem Değerlendirme Yöntemi ile haziran ve aralık olmak üzere yılda iki sayı halinde açık erişimli olarak yayınlanacak.

Uluslararası akademisyen ve araştırmacılara başta Arap dili ve edebiyatı olmak üzere, İslam kültürü, sanatı, tarihi ve felsefesi alanlarında hazırlamış oldukları özgün ve nitelikli makale telifi ile kitap değerlendirme ve tanıtımları yayımlayacakları bir platform sağlamayı amaçlayan  ISTANBULJAS, sadece Arapça çalışmalara yer veren Türkiye’deki ilk ve tek akademik dergidir.

Arap dili ve edebiyatının en güncel ve yetkin çalışmalarını periyodik olarak Haziran ve Aralık aylarında yayımlayarak, ilgili kitleye ulaştırmayı ve bilimsel devinime katkı sağlamayı hedefliyor.

Baş editörlüğünü Akçakaleli  İÜ Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şaban'ın yaptığı dergi, periyodik yayınlarının yanı sıra özel sayı yayımı da gerçekleştirecek.

Türkçe, Arapça ve İngilizce bilimsel makalelere yer veren dergiye makale başvurusu sadece "http://dergipark.gov.tr/istanbuljas" adresi üzerinden yapılabilmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...