AKÇAKALE’NİN EĞİTİM KARNESİ BU ÇALIŞTAY DA
Reklam
  • Reklam

AKÇAKALE'NİN EĞİTİM KARNESİ BU ÇALIŞTAY DA

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Eğitim Bir-Sen temsilciliği tarafından 22 ile 23 Haziran tarihleri arasında ’Akçakale’de eğitim sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı’ düzenledi.

24 Haziran 2019 - 09:24

Eğitim çalıştayının birinci gününde ilçede görev yapan öğretmenlerle ,toplantı yapıldı. Toplantıda,öğretmenler ilçede karşılaştıkları sorunları,öğrenci ve velilerden bekledikleri sorunlar üzerinde durarak çözüm aramaya çalıştılar. Özelikle idari, yönetim konusunda gerekli liyakat ve ehliyetin dikkate alınması,öğretmenlerin ilçede daha fazla vakit geçirebileceği sosyal alanların hizmete geçmesi konusunda dilek ve temennilerini dile getirdiler.

 

Eğitim çalıştayının ikinci gününde, ilçede duyarlı veli ve STK temsilcileri ile toplantı yapıldı. Veli ve STK temsilcileri, özellikle eğitim kalitesinin gittikçe düştüğü ve öğretmenlerin öğrencileri yetiştirmede gereken hassasiyeti göstermediklerini dile getirdiler. Öğretmenlerin eğitimde başarı göstermek için mutlaka ev ziyaretleri yapmaları gerektiği, bölgenin bu konuda misafirperver olduğu dile getirildi. Eğitimciler de ev ziyaretlerine ağırlık vermeleri gerektiği hususunda fikir beyan ettiler. Akçakale Eğitim Bir-Sen eğitim çalıştayına katılan veli ve STK temsilcilerine katılım belgesi verdi. Veliler, eğitim çalıştayı düzenleyen öğretmen ve yetkililere teşekkür ederek, bu çalıştayın eğitim ve öğretim için güzel bir girişim olduğunu dile getirdi.

 

Akçakale Eğitim Bir-Sel ilçe temsilcisi Ahmet Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, "İlçemizde yaklaşık olarak 50 bin öğrencimiz mevcuttur. Bizim bütün çabamız 50 bin yüzde beşini kurtarabilmektir. Buda 15 bin öğrenciye tekabül etmektedir. Ancak 50 bin öğrenciden neredeyse hiç bir netice alamıyoruz ve nesil elden kayıp gitmektedir. Eğitim Bir-Sen olarak bu sorunun çözümü için tarafları bir araya getirerek buna bir çözüm getirmek gerektiği kanaatinin taşımaktayız. Bu sebeple bu çalıştayı düzenlemiş olduk. Bu çalıştay sonucunda hazırlanacak rapor kamuoyuna sunulacaktır" açıklamalarına yer verdi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.