AKÇAKALE GÜMRÜK KAPISI NAKLİYECİLERİ VALİ ERİN’E SESLENDİ
Reklam
  • Reklam

AKÇAKALE GÜMRÜK KAPISI NAKLİYECİLERİ VALİ ERİN'E SESLENDİ

Şanlıurfa’nın Akçakale Gümrük kapısından Suriye Tellebyad ilçesine nakliyecilik yapan Kamyon Şoförleri isyan ederek kontak kapattı.

18 Nisan 2021 - 14:24 - Güncelleme: 18 Nisan 2021 - 14:34

Şanlıurfa’nın Akçakale Gümrük kapısında Çalışan Nakliye Şoförleri Suriye Tellebyad’ta Özgür ordu tarafından, kendilerinden Suriye Tellebyad Gümrük kapısı dışında haksız yere 700 TL para aldıklarını iddia ederek Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e seslendi.

Akçakale gümrük kapısında Çalışan Nakliye şöförleri Bu gün itibariyle kontak kapattıklarını dile getirerek, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in bu olaya müdahale ederek çözüm üretmesini beklediklerini dile getirdiler.

Akçakale Gümrük kapısında Nakliyeci olarak çalışan Şoför Abdulkadir Özaslan ; “ Burada bulunan Nakliyeci arkadaşlar valilik izni ile Suriye Tellebyad’a yük taşıyan arkadaşlarımız.Türk gümrüğünde vergimizi  beyanememizi veriyoruz. Suriye gümrüğünde de bir sıkıntımız yok. Suriye gümrüğü dışında Özgür suriye ordusu bizlerden toprak bastı parası 400 tl para alıyorlar. Ayrıca Suriye meclisi de bizlerden 300 tl para alıyor. Küçük arabadan 200 tl büyük araçtan 300 tl para alıyorlar. Bizlerden alınan bu paraları firma sahipleri karşılamıyorlar. Bizde mağdur duruma düşüyoruz. Biz bu paraları ödediğimiz zaman zarar ediyoruz. Bizi Kaçakçılığa teşvik ediyorlar. Biz kaçakçılık yapmak istemiyoruz. Bizde sayın valimizden istirhamımız bu sorunu el atıp çözmesini istiyoruz. Ve bizden alınan paralar için, diyorlarki sizin Valinizin talimatı doğrultusunda biz bu paraları sizden alıyoruz. Ve Biz bu paralarla kendi maaşlarımızı almak zorundayız. Biz yaklaşık 5 gündür  grev yapmışız. Sayın Valimizen yetkililerden yardım istiyoruz. Ayrıca Çoban Bey, Karkamış kapılarında uygulamalar ne ise aynı uygulamayı burada da istiyoruz. Sadece sıkıntı Akçakale’de yaşanıyor.”dedi.

İmam Kocaman ise; “Sayın Valimizden tek bir isteğimiz var. Bu araçlar burada duruyor. Taksitlerimizi ödeyemiyoruz. Bütün bankaları sorgulayın bu araçların hepsi borçlu. Valimizen istediğimiz tek bir şey var. Diğer gümrüklerde uygulanan sistemi bu gümrükte istiyoruz. Kilis kapısı olsun, Karkamış kapısı olsun, diğer gümrüklerde olsun aynı sistemi burada da uygulasınlar. Sayın Valimiz bizden orada toplanan para, Valilik adı altında aldıklarını söylüyorlar. Bize deniliyor ki Kaymakam ve valinin emri ile biz sizden 350 -400 tl’yi alırken valinin talimatıyla alıyoruz diyorlar. Sayınız valimiz sizden ricamız bu sorunu çözmeniz”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...