AKÇAKALE’DEN KAÇAN KAÇANA !
Reklam
  • Reklam

AKÇAKALE'DEN KAÇAN KAÇANA !

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine atanan Sözleşmeli öğretmenler Şanlıurfa merkeze görevlendiriliyor.

18 Eylül 2019 - 09:33 - Güncelleme: 18 Eylül 2019 - 10:56

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte İlçe’de öğretmen açığı devam ederken, ilçeye sözleşmeli olarak atanan öğretmenler çeşitli bahanelerle dilekçe vererek Şanlıurfa merkeze görevlendirme yaptırıyor.

Edinilen bilgiye göre;  Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa genelinde yapılan 100 öğretmen görevlendirmeler arasında 30’u Akçakale’de görev yeri olmasına rağmen Şanlıurfa merkeze görevlendirildi. Merkeze görevlendirilen sözleşmeli öğretmenlerin yerine ise Ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesi bekleniyor.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Türkiye sıralamasında en son sıralarda yer alan Akçakale ilçesinin, yapılan bu görevlendirmelerden dolayı neden başarısız olduğu da gözler önüne seriliyor.

Akçakale’ye sözleşmeli olarak atanan bu öğretmenlerin görevlendirmelerinin kim ya da kimler tarafından yapıldığı da kamuoyu tarafından merak konusu.

Öte yandan sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl görev zorunluluğu olduğu için, görevlendirme ile başka bir okula gittiğinde yerine öğretmen ataması yapılamıyor. Bu durum da ilçede öğretmen açığına neden oluyor. 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Halil
    4 yıl önce
    İsmail bey,geleceğimizin teminatı o*** çocuklarımızın düşük kalitede almış oldukları eğitimle türkiye genelinde yapı*** yerleştirme sınavlarında başarılı olmaları beklenemez,bu hususla alakalı ilçemize milli eğitim bakanlığınca müfettişler atanmalı ve burada neler olur diye ciddi araştırmalar yapılmalı diye düşünüyorum.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x