Akçakale’de başarılı ameliyat! Sağlığına kavuştu
Reklam
  • Reklam

Akçakale'de başarılı ameliyat! Sağlığına kavuştu

Akçakale Devlet Hastanesinde, karında 1 cm büyüklüğünde kesiler yapılarak kapalı yöntemle 11 cm büyüklüğünde yumurtalık kisti alındı.

19 Temmuz 2019 - 16:11

36 yaşındaki A. E. isimli kadın hasta karın ağrısı, karında şişlik ve adet düzensizliği şikayetleriyle Akçakale Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğine başvurdu. 

Hasta kadının, Doğum Uzmanı Op. Dr. Haşim Kural tarafından yapılan muayene ve tetkiklerinde sol yumurtalığında 11 cm büyüklüğünde kist saptandı. Tedavisi için ameliyat kararı alınan hastaya bilgi verilerek onayı alındıktan sonra önceki gün ameliyata alınan hasta, laparaskopik ameliyatla (halk arasında lazer ameliyatı, karında 1 cm büyüklüğünde ameliyat yerleriyle) over kisti ameliyatı tamamlanarak hasta sağlığına kavuştu. 

Op. Dr. Haşim Kural yaptığı açıklamada, "Hastamız 36 yaşında bayan hasta, 11 cm büyüklüğündeki kisti 1 cm’lik ameliyat yeri ile kisti çıkarmak önemli, hem cerrahi açıdan hem hasta açısından önemli bir başarıdır. Kapalı ameliyatlardan sonra hastanın normal hayatına dönmesi, ameliyat yeri ağrısı ve enfeksiyonları az görülmektedir. Kozmetik açıdan ameliyat yeri izinin az olması nedeniyle hastalarımızca çok tercih edilmektedir. Laparaskopik ameliyatlar (lazerle ameliyat) özel cerrahi tecrübe ve ileri teknolojik aletler gerektiren seçkin ameliyatlardır. Hastane alt yapısı yanında personel yeterliliği çok önemlidir. Hastamız üzerinde emeği geçen bütün personel ve hemşire arkadaşara teşekkür ederim. Akçakale Devlet Hastanesi olarak hasta yoğunluğuna rağmen hastalarımızın şehir dışına gitmemeleri için elimizden gelen gayretleri göstermeye devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x