AK PARTİ NEDEN KAN KAYBEDİYOR
Reklam
  • Reklam

AK PARTİ NEDEN KAN KAYBEDİYOR

Yazarımız İsmail ARSLAN'ın kaleminden siyasi bir Analiz...

17 Şubat 2021 - 16:28

Türk siyaseti, tarihinde hiç olmadığı kadar içine düştüğü çıkmazı kendi siyasi döngüsü içerisinde yol bulmaya çalışsa da, maalesef toplumun beklentilerine hala çözüm bulabilmiş değildir. Ülkenin uzun süre iktidarında olan siyasetçiler şunu çok iyi öğrendiler; “Bu ülkede, halkın beklentilerine cevap bulamayan siyaset hiçbir zaman iktidarda kalamayacak, dolayısıyla halkın beklentilerine cevap bulamayanlarda kendileri siyasetin dışında kalarak “yol” bulacaktır. 

Bütün genel seçimlerde büyük oy başarısıyla Ak Partinin üst üste aldığı başarılar, yukarıda belirttiğimiz halkın beklentilerine verdiği cevaplardan dolayıdır. Ak partinin bütün seçimlerden zaferle çıkmasının en önemli nedenlerinden biride, sistemde yaşanan tıkanmaların önünü açarak bu ülkenin sosyal, siyasal, ekonomik rahatlamasına neden olmasından dolayıdır. 

Ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik krizi dış güçlere veya algı operatörlerine bağlayarak, halkın beklentilerine kulak tıkamak Ak Partinin sonunu hazırlamaktadır.yıllarca sokağın dediklerine kulak kesilen ve bu yönde söylem geliştirerek halkın takdirini alan cumhurbaşkanı, maalesef etrafındaki çıkar tüccarlarının manipülasyonlarına maruz kalarak, Israrla sokaktan gelen sesi duymamazlıktan gelmesi oldukça kaygı verici bir durumdur. 

Ak partinin yeni bir sürece girdiği muhakkaktır. Kendi kabuğundan sıyrılamayan, yıkandığı dereye yeni su yolları açamayan siyasi söylemler, ülkeyi kaosa sürüklediği gibi halkın dış manipülasyonlara karşı savunmasız bıraktığı da bir gerçektir. 

Peki Ak Parti  neden kan kaybetmektedir?

1- Ak parti teşkilatları siyaset üretmek yerine; iş bulma, belediyecilik hizmetleri, bürokratik  çözüm bulma kurumu gibi görülmeye başlandı. Ak partili üyeler, Ülke çıkarları ve bulunduğu şehrin gelişmesi için Gönüllü olarak girdiği partiye, “nasıl ihale ve rant sağlarım.” Beklentisi içine girilmeye başlandı. (inanmış, dürüst olanları tenzih ederim.)

2-Genel ve yerel seçimlerde hep aynı adaylar üzerinde yoğunlaşıldı!  Parti içinde siyasi saltanat oluşturularak bir kronik siyaset oluşturulmaya başlanıldı. Memlekette yüzlerce Bilgi birikimli, iyi eğitim almış, yüzlerce aday adayı çıkmasına rağmen aday gösterilmemesi, siyasi tıkanmayı da beraberinde getirdi. Mesela Bir defa vekil oldunuz mu;  tekrardan 3-4 dönem üst üste vekil olabiliyorsunuz. Çünkü herkes şunu çok iyi biliyor, genel merkezden bütün hesaplar dönüyor, “sahada halkla hiçbir hesabı olmayan” isimler, genel merkezin oluruyla aday gösterilebiliyordu. 

3- Sesini Cumhurbaşkanına duyurmak için Cimer’e şikayet dilekçelerini yazan vatandaşların Cumhurbaşkanından önce milletvekiline veya belediye başkanlarına göstererek halkın güvenini kaybettiniz.

4 – Ak Parti milletvekillerinin veya belediye başkanlarının halk buluşmalarında, yöneltilen basit sorulara dahi, vatandaşı “provokatör” olarak nitelendirmeniz size kaybettirdi. Sosyal medyadan “bu sorunu nasıl çözeceksiniz” diye yazan seçmeninize, özelden yazılan hakaretlerden dolayı kaybettiniz.  

5- Sürekli gündemimizde olan yeni Türkiye üzerine söylem geliştirmek yerine, eski Türkiye kavramı üzerinde sürekli gidip geldiğiniz için kaybettiniz. 


6 – Yeniden Gönüllerde zirve yapmak varken  her konuşmada sizden olmayanı ötekileştirici, aşağılayıcı,  değersizleştirici açıklamalar yaptığınız için  kaybettiniz.
 
7- Toplumun kerih gördüğü ırz düşmanlarını, dalkavukları, şahsi çıkar simsarlarını, hiçbir zaman halka kapısını açamamış gönül düşmanlarını, siyasi torpille  partide ciddi değer verdiğiniz için kaybettiniz. 

8- Parti kuruluşundaki ilk heyecanı yitirdiniz. Heyecanı olanları da partiyi dar ettiniz. Parti başkanları gittikleri yerlerde krallar gibi karşılanıp, şehrin en lüks otel ve lokantalarında grand tuvalet kıyafetlerinizle pozlar verdiniz. Mütevaziliği kibre tercih ettiğiniz için kaybettiniz. 

9- Ülkede bu kadar halk isyanı varken emrinizdeki medya mensuplarına Ülkeyi toz pembe gösteren yazılar yazdırdınız. Yazılanlarla sosyal ve ekonomik gerçekler çakıştığı için kaybettiniz.

10- Her vekilin etrafı bir rant halkasından ve bürokraside bir yerlere sıçramak için doluşan bir duvarla çevrili. Vatandaşın o duvarı aşması  Vatandaşın derdini anlatacağı bir ortam bulması neredeyse imkansız. Vatandaşa derdini ve sorunlarını aktaracağı ortamı oluşturmadığınız için kaybettiniz. 

11- Bir zamanlar inancıma sövmeyi, yaşam tarzıma müdahaleyi kendine vazife sayanların, bugün ülke idaresinde söz sahibi olmasından dolayı kaybettiniz. 

12-Bürokratlar, siyasetçilere ve vatandaşlara kapılarını kapattı. Milletvekili olarak meclise gönderdiğimiz vekillerimiz bürokrasiye boğduruldukları için kaybettiniz.

13-Ülkede enerji sorunu yüzünden çiftçiler yollara döküldü. Çiftçileri dinlemek yerine, “kaçak elektrik kullanmasınlar” diyerek onları hırsızlıkla suçladığınız için kaybettiniz.   

13- Her şey ateş pahasına, insanların alım gücü düştü. Ülkede üç beş tekel marketler zinc senirine sözünüz geçmedi/geçirilemedi diye kaybettiniz. 

14-Vatandaşın cebini yakan her şey bir gün  sizi de yakar diyenleri dikkate almadığınız için kaybettiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x