27 MECLİS ÜYESİ MAHKEMELİK...
Reklam
  • Reklam

27 MECLİS ÜYESİ MAHKEMELİK...

Saadet Partisi meclis eski üyesi Mehmet Cafer'in, 2013 yılında mecliste alınan 5 kararın yanlış olduğunu ispat etmesi üzerine o dönemin 27 meclis üyesi hakkında dava açıldı.

08 Mart 2019 - 09:19

Yeşil alanların ve sosyal tesislerin imara açılması ve emsal konularında yaşanan sorunları mahkemeye taşıdığını kaydeden Cafer, “Amacım yeşil alanlara konut yapılmasın. Önümüzde seçim var, seçimden sonra yeni meclis üyeleri seçilecek, yeni meclis üyelerimizin idarelerden gelen her şeye el kaldırmamaları gerekiyor. 5 yıl sonra da olsa mahkemenin karşısına çıkıyorlar hepsi cezalandırılacaklar” dedi.

Şanlıurfa’da uzun yıllar meclis üyesi olan Mehmet Cafer, 2013 yılında o dönemin meclis üyelerinin yanlış kararlar aldığını kanıtladı. Saadet Partisinden dönemin meclis üyesi olan Cafer, imar, yeşil alan ve sosyal tesisler konusunda yanlış kararların alındığı ve bunu mahkemeye taşıdığını aktardı.

 

5,5 YIL ÖNCE DİLEKÇE VERDİ

Yaklaşık 5,5 yıl önce konuyu mahkemeye taşıdığını bildiren Cafer, “5 buçuk yıl önce biz meclis üyesiyken, yanlış alınan 5 tane karar vardı. 4 tanesi yeşil alanı imara çevirmek, sosyal tesisleri imara çevirmek, bir tanesi de eski toprak mahsulleri ofisi olan yerin otele çevrilip, yüksek emsal verilmesi üzerine idare mahkemesine dava açmıştım. Ayrıca cumhuriyet başsavcılığına, içişleri bakanlığına, başbakanlığa ve cumhurbaşkanlığına da şikayet dilekçesi vermiştik” dedi.

 

CAFER: 27 MECLİS ÜYESİ İÇİN DAVA AÇILDI

2013’te davayı geç açtığı için ret olduğunu ancak bugün mahkemenin bu konuda harekete geçtiğini söyleyen Cafer, “İdare mahkemesi o gün davayı geç açtığımdan dolayı ret kararı vermişti. 5 buçuk yıl sonra bugün savcılığa, cumhurbaşkanlığına verdiğimiz dilekçeler, şikayet lehçeleri devlet bundan suçlu olduğunu öngörmüş. 27 tane meclis üyesine dava açmış. Tabi burada bir eksiklik var o dönemin belediye başkanı, o dönemin imardan sorumlu belediye başkan yardımcısı ve imar müdürünü de bu 27 kişinin dışında tutmuş. Onlara dava açmak için içişleri bakanlığından izin almak lazım. İçişleri bakanlığı izin vermemiş. Biz bugün mahkemede asıl kabahatin büyüğü onlarda onların bu davaya dahil olmaları lazım, bugün mahkeme aşağı yukarı 27 meclis üyesinden tanesinden 12-13 tane gelmişti 15 tanesi de gelmemişti. Onlara bir dahaki mahkemede polis zoruyla gelmeleri talep edildi” sözlerine yer verdi.

 

‘GRUP KARARI SİZİ KURTARMAZ’

Karar alındığı zaman da itiraz ettiğini belirten Cafer, “Bugün bizim mahkemede o arkadaşlar ifade verdiler, biz de ifademizde tekrar şikayetçi olduğumuzu söyledik. Yeşil alanları bu ülkenin ve bizden sonra gelecek olan çocuklarımıza miras bırakmamız lazım. Kesinlikle imar etmememiz lazım. Plan yapılırken yeşil alanlar insanlar için ayrılır ama maalesef o günkü meclis üyeleri bugünkü ifadelerinde söylemiştim ben yalnız bir kişiydim Saadet Partili olarak oradaydım. Diğerleri hepsi AK Parti meclis üyeleriydi. Grup kararı aldıklarında grup kararı sizi kurtarmaz siz şehri çocuklarımıza bırakmamız lazım dedim. Bugünkü ifadelerinde arkadaşlar, ‘biz bilmiyorduk belediye bu işi teknik eleman getirdiler biz de el kaldırdık’ dedi. Ben de onlara mahkemede ifadelerinde de var. Bu işlerin yönetimine taliplisiniz, bu işleri iyi öğrenmeniz lazım. Gidip soracaksanız ilgilenecekseniz ben bilmiyorum demekle bu işten kurtulamazsınız. Mahkemede en önemli konu buydu. Ve bu konunun altını çizmek lazım” diye konuştu.

 

‘HER ŞEYE EL KALDIRMAMALARI GEREKİYOR’

Geçmişte alınan kararlarla ilgili bir şey yapılamadığını ancak gelecek için adım atılması gerektiğini hatırlatan Cafer, “Yeşil alanlara konut yapıldı. Bundan sonraki amacım, yeşil alanlar konut yapılmasın, önümüzde seçim var, seçimden sonra yeni meclis üyeleri seçilecek, yeni meclis üyelerimizin idarelerden gelen her şeye el kaldırmamaları gerekiyor. 5 yıl sonra da olsa mahkemenin karşısına çıkıyorlar hepsi cezalandırılacaklar. Belki onlara maddi ve manevi tazminat çıkacak. Belki cezaevine girecekler yanlış yaptıklarından dolayı. Biz davalarımızı devam ettireceğiz mahkemeye de sordum bir üst mahkemeye gerekirse gideceğim. O günkü belediye başkanı ve yardımcısı ile imar müdürünü de bu 27 arkadaşın yanına almaları lazım, asıl suçlular onlar” ifadelerine yer verdi.

 

‘VİCDAN MUHASEBESİ YAPMASI LAZIM’

Önümüzdeki seçimle ilgili olarak yeni gelecek meclis üyelerine de seslenen Cafer, “Vatandaş her imar tadilatı, plan değişikliği birilerine rant sağlamaktır. Ben mahkemede de söyledim, bu arkadaşların rant sağlamada bir şey aldılar mı almadılar mı? Bunları bilmiyorum ama eğer birilerine rant sağlamışlarsa bir şey almamışlarsa dahi çocuklarımızın yeşil alanlarını almışlardır. Bu suç kendilerine yeter. Buradan son çağrım lütfen yeni seçilecek meclis üyeleri arkadaşlarımız her şeye parmak kaldırmayın soruşturun, araştırın ondan sonra şehrimize fayda sağlanacaklar şeylere parmak kaldırsınlar. Şehrimize zarar veren bir şeye partileri evet derse dahi onların hayır demesi, vicdan muhasebesi yapması lazım. Ben bu davanın takipçisi olacağım. Her ne kadar 5 yıl geçmişse de hukukun önüne çıkmaları bizim için kazançtır yarınlarımız için” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...